Kommenteeri

2020 - murranguline aasta Elva Laskespordiklubile

Lõppeva aasta märksõna on kahtlemata koroonaviirus. Selle nähtamatu pahalase imbumine inimkonna keskele pööras tavapärase elukorralduse pea peale kogu maailmas. Kuid keerulised olukorrad panevad mõtlema lahenduste peale ja nüüd Jõulude eel, aastale tagasi vaadates, võime tõdeda, et Elva Laskespordiklubi kohanes kiiresti uute oludega ja tegi mitmes mõttes murrangulise arengu.
Kõige suurem muutus toimus meie noorlaskurite tasemes. Kui eelmisel aastal võideti noorte erinevate vanusegruppide meistrivõistlustel kokku 7 medalit, siis käeoleval aastal kogunes neid 20. Noortespordi punktiarvestuses noppisime mulluse 111 punkti asemel 224 punkti ning tõusime 7. kohalt 4.-ks klubiks.

Selle suure ja kiire arengu taga on mitmed faktorid ja nende seas olulisel kohal ka eriolukorra tõttu tekkinud muudatused. Peale ühistreeningute keelustamist kevadel võimaldasime oma parematel laskuritel jätkata treeninguid kodus. Soetasime klubile Sportlyzeri programmi, mille abil said õpilased hakata pidama treeningpäevikut ning analüüsima oma tegevust iseseisvalt, samas säilitades võimaluse konsulteerida treeneritega. Kuna kevadel edasi lükatud võistlused kuhjusid suvele ja sügisele, siis ei teinud me treeningutes suvist pausi, vaid korraldasime hoopis ühise laagri Ülenurme laskuritega. See pakkus toredat vaheldust rutiinsetele treeningutele ja tõstis ühtse kollektiivi vaimu.

   

Tihe võistluskalender ei väsitanud kedagi, pigem aitas suurendada enesekindlust ja vähendada võistlusärevust. Aasta lõpuks said ära peetud kõik tähtsamad vabariiklikud võistlused. Kohati oli küll osavõtjaid vähem, kuid paremate laskurite tulemused pigem tõusid. Ka meie klubi laskurid püstitasid hulgaliselt isiklikke rekordeid ja täitsid üha kõrgemaid järgunorme kuni suurmeistrini välja. Seepärast on kahju, et ära jäid juunioride Euroopa ja maailmameistrivõistlused, kus mõnigi Elva noor oleks saanud tipptasemel konkureerida.

Ainuke tiitlivõistlus, mis jõuti enne piirangud pidada, oli õhkrelvade Euroopa meistrivõistlus, kus Reijo lasi oma hooaja parima tulemuse ning sai Eesti koondise parimana koha võistlejate rivi esimeses pooles. Teine rahvusvaheline võistlus, kus meie laskurid protokolli kanti, oli Polish Open Kaliber, kus poolakad korraldasid lisaks kohapealsele laskmisele online võistluse, millest said osa võtta laskurid oma tiirudes üle maailma. Marianne ja Marleen osalesid selles formaadis edukalt, püstitades isiklikud rekordid, kuigi seekord Bialystoki asemel Põlvas lastes.
 
   

Oma osa tulemuste kasvus oli kindlasti ka laskevarustuse uuendamisel. Peamiselt tänu lastevanemate toele õnnestus soetada mitu uut tipptasemel relva ja palju püssilaskuri spetsiifilisi riideid. Treeningtingimused paranesid oluliselt Elva Gümnaasiumi sisetiirus, kus me ei pea enam ruumi ja aega jagama judomaadlejatega, sest nemad said suurema saali seoses uue spordihalli valmimisega Elvas.
Arvestades meie laskurite kõrget taset ja arengupotentsiaali tekkis vajadus püstitada kõrgemad ja kaugemad eesmärgid. Seda teemat käsitledes sündiski projekt „Elva laskesportlane Pariisi olümpiamängudele“. Nii kõrge sihi saavutamine nõuab kõigilt osapooltelt maksimaalset pühendumist ja uute koostööpartnerite leidmist, kuid klubi senine tegevus annab alust kavandada suuremat arengut. Selle nimel on asunud tööle suvel valitud uus klubi juhatus, kus head optimismi ja värskeid ideid lisavad juhatuse uued noored liikmed. Tutvu projektiga lähemalt.

Mitte vähem oluline ja suurejooneline projekt sai samuti sel aastal avapaugu, kui Tehvandi Spordikeskus kuulutas välja uute Elva lasketiirude arhitektuurikonkursi. Maailmatasemel kompleksi rajamine tõstaks meid kogu Läänemere regiooni laskespordi keskmesse. 

Ära jäänud jõulupeo asemel personaalselt jõulupakke jagades ja inimestega rääkides süvenes veelgi senine veendumus, et me teeme olulist asja, mis läheb korda paljudele. See teadmine annab jõudu jätkamiseks uutel kõrgustel

Kaunist aasta lõppu ning sportlikku ja täpset uut aastat!
Elva Laskespordiklubi juhatus

Lisa kommentaar

Email again: